De week van groep 7/8

Deze week begon maandagochtend weer met een Rots & Water training in het speellokaal. Geweldig om te zien hoe de lessen nu verlopen. De leerlingen krijgen steeds meer vertrouwen & plezier in de lessen. Ook is er maandag een start gemaakt met het nieuwe thema van IPC: 'Voortrekkers van verandering'.

 

De rekenlessen worden wel steeds pittiger. Nu krijgen de leerlingen al te maken met schaallijnen, verhoudingen en inhoud. Dat zorgt af en toe voor veel vraagtekens op tafel. Toen er donderdag verhaalsommen over tijdzones bij kwamen, was dit voor veel leerlingen zelfs wat teveel. Gelukkig was Meester Sjoerd toen op school. Hij kon veel leerlingen helpen bij deze rekenles. Meester Sjoerd is de nieuwe stagiair in de groep en zal zich binnenkort zeker even voorstellen aan iedereen. Toen hij 's middags zijn eerste activiteit met de groep deed (het spel WEERWOLVEN), waren de eerste leerlingen al helemaal vertrouwd met meester Sjoerd.

 

De woensdagochtend bestaat altijd uit onder andere HVO en gymnastiek. Touwzwaaien en de trampoline zijn tegenwoordig toch de leukste onderdelen bij gymnastiek. Net als vandaag overigens. De kinderen zijn vast en zeker enthousiast thuis gekomen. De familieschommel is altijd een groot succes bij gymnastiek. De kers op de taart, zullen we maar zeggen. Een leuke beloning, omdat iedereen de weektaak had voltooid.

 

Overigens was het voor Kyara een minder leuke week. Ze brak haar elleboog en is woensdag geopereerd. De ziekenboeg wordt op deze manier steeds voller!

 

Allemaal een leuk en vooral veilig weekend gewenst ;-) 

Groep 7/8